Kimyasal Peeling

Kimyasal peeling genellikle yüz ve boyun bölgesinde cilt yenileme ,leke tedavileri,akne izleri, ince kırışıkların giderilmesi için yapılan bir işlemdir. Kimyasal peeling işleminde en çok kullanılan maddeler; Alfa-hidroksi asitler (AHA), Beta-hidroksi asitler (BHA), Jessner solüsyonu, ve Düşük konsantrasyonlu triklor asetik asit (TCA) tir. Bu ürünlerin bazıları ciltte soyulmayı artırıcı etki gösterirken; bazıları da kollajen yapımını uyararak hücre yenilenmesini hızlandırır. Deri pürüzsüzleşir ve canlanır. Lekelerin ve ince çizgilerin ,kırışıkların giderilmesini sağlar. Cildin tazeliğini ve parlaklığını kaybetmiş üst tabakası soyularak ve dökülerek ; daha sağlıklı ve canlı tabaka ortaya çıkar .

Peeling uygulaması sonrasında cilt yüzeyi taze ve berrak bir görünüm alır. Matlığın giderilmesi ile canlı parlak bir ifade oluşur. Akne izleri azalır, tıkalı gözenekler açılarak cilt nefes alır ve yenilenir. İnce çizgiler azalırken ciltte dolgun bir görüntü oluşur.

KİMYASAL PEELING’İN FAYDALARI

Gözaltı ve ağız çevresindeki çizgileri,
Güneş ışınlarının zararlarının ve kalıtsal faktörlerin neden olduğu kırışıklıkları (sarkmış, şişkin derin kırışıklıklar dışında)
Yara ve sivilce izlerini,
Güneş lekeleri, yaşlılık lekeleri, çiller, doğum kontrol ilaçlarının neden olduğu lekeleri tedavi edebilir.


KİMYASAL PEELING UYGULAMALARI

Kırışık tedavilerinde,
Leke tedavilerinde,
Akne izlerinde,
Cilt gençleştirme (anti-ageing) uygulanabilmektedir.


KİMYASAL PEELING NASIL UYGULANIR?

Cildin temizlenmesinden sonra özel peeling solüsyonları hekim tarafından cilde uygulanır ve belli bir süre bekletilir.Nötralizasyon işleminden sonra nemlendirici ve güneş koruyucu uygulanır.
Bu işlem cildin yıpranmış üst tabakasının soyulmasını ve dökülmesini sağlayarak zemindeki daha canlı tabakayı ortaya çıkarır. Cilt yüzeyi daha taze ve berrak bir görünüm alır.
Matlığın giderilmesi ile canlı bir ifade oluşur.
Akne izleri azalır, tıkalı gözenekler açılarak cilt nefes alır.
İnce çizgiler azalırken dolgun bir görünüm oluşur.
Peeling işlemi ile cildin yenilenmesi sağlanır.

KİMYASAL PEELING TEDAVİSİ VE SONRASI

Tedaviden yanıt alabilmek için 2-4 haftalık aralar ile 8-10 seans, cildin kazandığı tazeliğl korumasını sağlamak için ise her 2 ayda bir uygulamanın tekrarlanması önerilir. Yüzeysel peelinglerde 3-5 gün süresince ciltte kızarıklık oluşabilir. PEELİNG SONRASINDA; oluşabilen kabuklar zorlayarak soyulmamalıdır. Hekim tarafından önerilen nemlendirici ve koruyucu preparatlar kullanılmalıdır. Güneşden korunmalıdır. İlk 3 gün kozmetik ürün kullanmamaya, makyaj yapmamaya ve sıcak duş almamaya özen gösterilmelidir.