Radyo Frekans

Radyofrekans yöntemi aslında sadece bir bölgesel zayıflama yönteminden ziyade, cilt toparlama, selülitleri yok etme ve bölgesel yağları parçalama gibi birden fazla işlevi bünyesinde barındıran bir tekniktir. Radyo frekansı ile zayıflama yöntemi radyo dalgalarından faydalanarak cilt altında odaklanan noktada yüksek bir sıcaklığın elde edilmesi ve bunun neticesinde cilt altındaki dokularda su kaybı yaşanması temeline dayanan bir tekniktir. Radyo dalgaları ile vücuttaki yağ dokularının parçalanması bu yöntemle mümkün olabildiği gibi cilt gerginleştirme ve gençleştirmek amacıyla derinin hemen altında meozderm tabakasında bulunan kolajen dokunun da kontrollü bir biçimde tahrişi amaçlanmaktadır. Radyo frekansları özel bir takım teknolojik cihazlar vasıtasıyla tedavi edilmesi amaçlanan bölgeye odaklanmakta ve bunun neticesinde yağ kitlesi ya da selülite neden olan adipoz kitleleri parçalanarak vücut dışına boşaltım yoluyla atılması fırsatları da doğmaktadır.

Radyofrekans bölgesel zayıflama tekniğinde radyo dalgaları yoğun bir biçimde kullanıldığında bölgesel incelme sağlamaktadır. Ancak söz konusu dalgaların yoğunluğu azaltıdığında bu kez de cildin kolajen dokusundaki su moleküllerini harekete geçirmekte ve bu yolla cildin kanlanması ve gençleşmesi sağlanmaktadır.

Radyofrekans ile zayıflama yönteminde odaklanan radyo frekansları, cilt altındaki ısının birkaç santigrat derece artmasını sağlamakta ve bu yolla radyofrekans cilt bakımı yapılmaktadır. Ortalama olarak bu ısı 42-45 derece civarına gelmektedir. Söz konusu ısı şayet cilt germe amacıyla kullanılacaksa kolajen dokuda hafif bir hasar oluşmakta, vücutta bu hasarı onarmak için yoğun bir biçimde çaba harcayarak söz konusu bölgeyi onarmaktadır. Tedavi seansları sırasında cilt altı dokuda oluşan ısı değişimi oldukça hassas aletlerle ölçülerek kontrolllü bir ısınma süreci gerçekleşmesi sağlanmaktadır. Yüze uygulanan radyofrekans tekniği neticesinde belirli aralıklarla cillten doku örneği alınarak cildin kolajen miktarının artıp artmadığı kontrol edilmektedir. Şayet kolajen üretiminde artış varsa bu durumda radyofrekans yönteminin işe yaradığını söylemek mümkündür.

Radyofrekans ile selülit tedavisi hangi bölgelere uygulanır?

Selülit tedavisi için hedef bölgeler:

 

Kalçalar
Bacaklar
Karın Bölgesi
Bel Bölgesi
Kollar

 

Radyofrekans Zayıflama Yönteminin Zararları ve Yan Etkileri Var Mı?

Gerek selülit tedavisinde gerekse bölgesel yağların kitlesel olarak eritilerek bölgesel incelme/zayıflama amacıyla kullanımında işe yarayan bu zayıflama yöntemi uzmanlar tarafından uygulandığında hiç bir zararı ve yan etkisi olmayan son derece güvenilir bir zayıflama yöntemi olmaktadır. Bu yöntemle etkili bir sonuç alınabilmesi için ortalama olarak radyofrekans yönteminin 10-12 seans devam edilmesi şarttır. Özellikle, bel yağları, kalça, basen, karın ve baldır yağları ve yine aynı bölgelerde bulunan selülit kitleleri, yüzdeki sarkmalar bu yöntemle iyileştirilebilmektedir. Radyo frekans tekniğinde her bir seans ortalama olarak 45 dakika kadar sürmektedir. Her seans 15 günlük aralarla yapılır ve toplamda 3-4 aylık bir sürede tedavi sona erer. Seans sırasında kontrollü ısıtma tekniği kullanıldığı için hiç bir ağrı, acı hissi oluşmaz.

Özellikle selülit tedavisi amacıyla kullanılacaksa radyo frekansı bölgesel zayıflama yönteminin, karboksi terapi, lipoliz gibi diğer bölgesel incelme yöntemleri ile kombine bir biçimde kullanılmasında fayda vardır.

Radyofrekans Kimlere Uygulanmaz

Tedavisi zor hastalıkları olanlara radyoterapi uygulanamaz (Parkinson,ms,epilepsi,kanser-cilt kanseri vb.). Hamilelik,kalp pili olanlar ve vücudunda büyük metal protez bulunanlara uygulanamaz.